Laatste nieuws

Alpe d'HuZes Hardloop Nieuwflits 22

Published on 09 August 2004
Hits: 2100

Alpe d’HuZes Runners Ardennentraining op zondag 2 mei 2010

Op 2 mei 2010 is er een speciale heuveltraining in de Ardennen voor de Alpe d’HuZes runners. Om 8:30 verzamelen we op de Wanne naast het kerkje. Je kan daar je auto kwijt, er zijn diverse parkeerplekken. De Wanne ligt op ongeveer 500 meter hoogt. Het is een rustig dorpje, zeker op Zondag, dus laten we niet te veel lawaai maken zo vroeg daar in de stilte.

1 en 2 mei rijden ook de Alpe d’HuZes fietsers in het gebied. Ze hebben 4 verschillende rondjes en de lopers hebben een gedeelte van een van de rondjes: we hebben een rondje van 12,4 kilometer waar relatief veel klimkilometers erin zitten.

Afhankelijk van de groep bepalen we de zondag wie wat wilt doen en combinaties zijn mogelijk, etc.
 
Waar kan je uit kiezen en is zeker de moeite waard:
·         Het lopen van een of meerdere keren van het 12,4km rondje. Van de Wanne rustig naar beneden (16,5%) via Wanneranval links door Bois de ‘Abbaye (route de Wanne) richting Stavelot. In Stavelot direct rechts af de Stockeu op. Een klimmetje van 2km a 10% en dan 800 meter a 7 a 8 %. Je loopt langs een monument van Eddy M. Hierna volgt een afdaling naar Henumont en plaatsje Wernai. In Wernai loop je rechts richting de Wanneranval en dan als toetje de Wanne met 1,65km a 16,5%. J Voor degenen die duur en heuveltraining willen een uitdagend en gaaf rondje.
·         Vanuit Stavelot loop je de Stockeu op. Een klimmetje van 2km a 10% en dan 800 meter a 7 a 8 %. Je loopt dezelfde route terug of je loopt via route de Somage en Vetevoi terug naar de start. Voor degenen die heuveltraining willen een uitdagend en gave helling. Na een aantal beklimmingen kan je de Alpe goed simuleren.
·         Vanuit de Wanneranval loop je de Wanne op 1,65km a 16,5%. Voor de echte berggeiten onder ons…..
 

Alpe d’HuZes is een vlak parcours van gemiddeld 8% met een viertal heuveltjes erin. Het is hoe je naar de Alpe kijkt. De Wanne van 16,5% is goed als krachttraining, maar kom je op de Alpe niet tegen.
 
Ik heb er zin in. Het is leuk om je daar te ontmoeten en gezamenlijk te trainen op het zelfde parcours of gedeeltes daarvan.
 
Met nog een aantal Bol d’Huez Loopteamleden ben ik er rond 8:15 en je kan mij altijd bereiken op 0031-6-10924947.
 
Laat even weten of je komt via SMS of mailtje naar alpedhuzesrunner@laven.us. Tot de 2de mei.
 

Alpe d'HuZes Hardloop Nieuwflits 23

Published on 09 August 2004
Hits: 2235

Alpe d’HuZes Runners Ardennentraining op zondag 2 mei 2010 een groot succes

Op 2 mei 2010 was er de speciale heuveltraining in de Ardennen voor de Alpe d’HuZes runners. Om 8:30 verzamelden we op de Wanne naast het kerkje. Het Bol d'Huez Loopteam was nagenoeg compleet. Ruud, Bob, Kees, Judith (ondanks haar blessure), Armand. Erik, die in Zwitserland woont, bleef thuis trainen. We gaan naar de Ardennen voor heuvels en hij woont in de bergen. Geert was op vakantie en zijn enkel blijft moeilijk. Bram Broeks, Jan Bakker, Harrie Darding waren ook van de partij. Later kwamen Marielle en Rob Kemna.

     

De Wanne ligt op ongeveer 500 meter hoogt. Het is een rustig dorpje, zeker op Zondag, het was een beetje miezerig weer, vogeltjes floten en soms verdween er een Alpe d'HuZes runner de wei in voor een sanitarire stop. De Belgische schapen kregen zo aandacht.

Een aantal hebben een of meerdere keren het 12,4km rondje gelopen. We liepen van de Wanne rustig naar beneden 16,5%) via Wanneranval links door Bois de ‘Abbaye (route de Wanne) richting Stavelot. In Stavelot hergroeperen en direct rechts af de Stockeu op. Een klimmetje van 2,25km a 10%. Iedereen liep in zijn of haar eigen tempo omhoog. De snelsten haalden de laatsten weer op, dus zo bleef de groep bij elkaar. We liepen langs het monument van Eddy M. Hierna de afdaling naar Henumont en plaatsje Wernai. Sommige lopers gingen als een Japanse Kamikaze piloot de afdaling in. Beneden aangekomen, kregen we het toetje de Wanne met 1,65km a 16,5%. Een heerlijke klim, vooral voor de kuiten.
Onderweg natuurlijk weer de beroemde discussies gehad: de Stokeu is 20% i.p.v. 10%. Het maakt niet uit. Trainen onder zwaardere omstandigheden hebben we nodig. Tenslotte is Alpe d’HuZes een vlak parcours van gemiddeld 8% met een viertal heuveltjes erin. Het is hoe je naar de Alpe kijkt. Je denkt in mogelijkheden of beperkingen. Alpe d'HuZes heeft de intentie om in onmogelijkheden mogelijk te maken.
 
We hebben heerlijk getraind. De helft van de groep liep 2 maal. Armand, als teamleider, heeft nog een derde ronde gelopen om te kijken of er geen Alpe d'HuZes runners waren achtergebleven.
 
Het was ondanks de regen fantastisch weer en een geweldige dag. Veel andere Alpe d'HuZes fietsers en de natuurlijk AA-drank naderhand (de Rockfort 10) zorgde dat de pijntjes snel werden weggespoeld.
 
We zijn klaar voor de laatste 2 weken hardtrainen. Tot de 16de in Engelen voor de Generale repetitie.
 
Alpedhuzesrunner.nl

 

 

Alpe d'HuZes Hardloop Nieuwflits 24

Published on 09 August 2004
Hits: 2225

Startende ondernemer OGIANY® doneert aan Armand Laven voor Alpe d’Huzes.

 Op 8 mei 2010 opende OGIANY® deuren van haar webshop www.OGIANY.com.
Het startsein werd gegeven middels een donatie aan Armand Laven ten behoeve van zijn actie voor Alpe d’Huzes.
 
“Als je als startende ondernemer de stap in het diepe waagt, is opgeven geen optie!”, vertelt Katja Heurckmans van OGIANY®,“Voor de opening van OGIANY® zochten wij voor een donatie een goed doel. Een goed doel waar wij anderen helpen die onze steun goed kunnen gebruiken. Dat is waar het om gaat!”
 
“Armand zet zich al jaren in voor de strijd tegen kanker en levert hiervoor ongekende prestaties. Bij Ctac heb ik meegemaakt hoe Armand alles en iedereen hierbij betrekt, enthousiast maakt en vooral laat zien dat niets onmogelijk is. Met veel respect heb ik ervaren dat opgeven voor Armand inderdaad geen optie is!”aldus Katja.
 
OGIANY® wenst Armand en het Ctac-team heel veel succes tijdens de Alpe d’ Huzes!
 
OGIANY®  biedt onder het motto “Business in Style” diverse producten aan die u onderscheiden van anderen. Producten waarmee u zich kunt  identificeren. Producten die u maken wie u bent!
 
Een scala aan producten voor het dagelijkse gebruik van uw hardware met allure. Voor u, in uw eigen stijl. En door de goede prijs een gelegenheid voor afwisseling.
 
OGIANY® biedt een oplossing voor jong en oud, man en vrouw, casual en zakelijk, met regelmatig nieuwe collecties. Er is altijd iets dat bij u past. Ervaar het zelf en maak uw stijl compleet met de producten van OGIANY®.

 

 

Alpe d'HuZes Hardloop Nieuwflits 25

Published on 09 August 2004
Hits: 1992

      

De generale repetitie van Alpe d'HuZes runners: de laatste loodjes van de voorbereiding

 
Op 16 mei 2010 was de generale repetitie van de Alpe d'HuZes runners. Om 05:06 liepen de eerste runners weg voor een rondje van 17,5 kilometer. Ruud, Kees, Bob, Erik, Richard en Armand waren het vroege clubje. Het was donker, toch apart voor sommigen, zonder berg en zonder krekels door Engelen via een haarspeldbocht parcours te lopen naar Vlijmen, Haarsteeg, Bokhoven en weer terug naar Engelen. De sfeer en de natuur was fantastisch.
 
Rond 6:35 kwamen we aan op de vertreklocatie. Napraten, eten, drinken, kleding omwisselen en ervaringen uitwisselen. Judith kwam en Jan Bakker belde af omdat hij halverwege er achter kwam dat zijn schoenen was vergeten. Om 8:00 liep de groep voor de tweede run. De tweede run liep over hetzelfde parcours als run 1. Voor sommigen was de tweede maal lastig, voor anderen ging het makkelijk.
 
Tegen 11 uur kwam Bart van Focus TV. Het bol d'Huez Loopteam heeft haar eigen filmploeg, die ook op 3 juni gaat filmen. Bart heeft run 3 gefilmd. Het rondje werd soms wat langer om goed voor de camera te kunnen verschijnen. Ruud, Kees en Armand liepen voor de derde maal en Judith haar tweede. Ondanks haar blessure liep ze toch even makkelijk mee: Opgeven is geen optie!!!!!
 
13:00 scheen de zon volop. Diverse foto's zijn gemaakt van het Bol d'Huez Loopteam. Behalve Armand, vond de rest het genoeg. Armand liep rond 14:00 voor zijn vierde run. Kees, Judith en Ruud kwamen later op de fiets. Het was nog doorfietsen want Armand liep de laatste 17,5 kilometer in 1 uur 14 minuten. De benen waren perfect.
 
Iedereen was te vreden met de generale voor 3 juni. Met dank aan francine kregen we lekker dingen tussen de loopjes door.
 
Er is maar een conclusie!!! we zijn klaar voor 3 juni. Here we come!

     

 

Alpe d'HuZes Hardloop Nieuwflits 26

Published on 09 August 2004
Hits: 1916

Alpe d'HuZes runner pendeldienst op 3 juni

Vanwege de veiligheid en voorkomen van blessures lopen Alpe d’HuZes runners alleen naar boven. Voor de Alpe d’HuZes runners is er een aparte hardlooppendeldienst geregeld. Alpe d’HuZes runners die zich hebben aangemeld, geven tijdens de koersweek aan Armand door hoe vaak ze naar boven lopen en wat hun verwacht terug keer moment is. Armand zal zorg dragen dat er een hardlooppendeldienst schema is voor vervoer naar beneden. Deelnemers die van te voren hebben doorgeven en zijn ingepland krijgen vervoer terug. Doe je het niet, dan loop je het risico dat je een half of een uur moet wachten op een vrije plek naar beneden.      Vanwege de veiligheid en voorkomen van blessures lopen Alpe d’HuZes runners alleen naar boven. Voor de Alpe d’HuZes runners is er een aparte hardlooppendeldienst geregeld. Alpe d’HuZes runners die zich hebben aangemeld, geven tijdens de koersweek aan Armand door hoe vaak ze naar boven lopen en wat hun verwacht terug keer moment is. Armand zal zorg dragen dat er een hardlooppendeldienst schema is voor vervoer naar beneden. Deelnemers die van te voren hebben doorgeven en zijn ingepland krijgen vervoer terug. Doe je het niet, dan loop je het risico dat je een half of een uur moet wachten op een vrije plek naar beneden.

Vanwege de veiligheid en voorkomen van blessures lopen Alpe d’HuZes runners alleen naar boven. Voor de Alpe d’HuZes runners is er een aparte hardlooppendeldienst geregeld. Alpe d’HuZes runners die zich hebben aangemeld, geven tijdens de koersweek aan Armand door hoe vaak ze naar boven lopen en wat hun verwacht terug keer moment is. Armand zal zorg dragen dat er een hardlooppendeldienst schema is voor vervoer naar beneden. Deelnemers die van te voren hebben doorgeven en zijn ingepland krijgen vervoer terug. Doe je het niet, dan loop je het risico dat je een half of een uur moet wachten op een vrije plek naar beneden.

Ben je deelnemer en heb je je nog niet aangemeld, stuur s.v.p. een mail naar alpedhuzesrunner@laven.us.

Heb je je loopschema voor 3 juni aangepast en wil je op een ander moment terug naar beneden geef het ook aan via alpedhuzesrunner@laven.us.

 

Alpe d'HuZes Hardloop Nieuwflits 27

Published on 09 August 2004
Hits: 2142

     Beste kanjers, supporters, sponsoren,

De deelnemers, vrijwilligers en supporters die erbij waren zullen het niet meer vergeten. Degenen die thuis zijn gebleven kan het bijna niet zijn ontgaan: Alpe d’HuZes 2010 was een groot succes! Niet alleen werd het streefbedrag van 10 miljoen Euro al voor de start gepasseerd, ook de dag verliep zoals dat bij een echte Alpe d’HuZes past: vol hoogtepunten, emotie en zonder incidenten. Een kort verslag.
De koersweek
Op zaterdag 29 mei werd het steeds drukker op de Alpe d’Huez en in het dal van Bourg d’Oisans. De duizenden deelnemers en de organisatie van Alpe d’HuZes 2010 streken neer op de campings en in de hotels en appartementen in de omgeving. De opbouw begon, de spanning werd nu voor iedereen voelbaar…
Voor het eerst dit jaar was het zwaartepunt van de activiteiten niet op Camping La Piscine aan de voet van de berg, maar in het grootse Palais des Sports op de top in Alpe d’Huez, dat ons gratis ter beschikking werd gesteld. Voor de organisatie een experiment, voor veel deelnemers even wennen. Al snel bleek het een gouden greep: niet alleen bood het Palais geweldige mogelijkheden, het bleek ook tijdens de avonden net zo sfeervol te kunnen zijn als destijds de grote tent op de camping.
Op alle avonden vonden hier de deelnemersbijeenkomsten en diners plaats in de kenmer­kende Alpe d’HuZes sfeer, met mooie programma’s over onder andere de organisatie en de geldbesteding van Alpe d’HuZes. Elke dag was er ook entertainment op hoog niveau. Ook het eten was weer van bijzonder hoog niveau, zeker als je bedenkt dat er voor duizenden mensen tegelijk werd gekookt. Chapeau!
 
Alpe d’HuZus
Niet alleen Alpe d’HuZes is een uit de hand gelopen grap geworden, datzelfde geldt voor zusteractie Alpe d’HuZus. Wat in 2007 bedacht werd door Esther van Winden als alternatieve klim voor supporters en ‘vrouwen van’ is uitgegroeid tot een eigen event waar inmiddels dik 250 ‘Zussen’ (m/v) aan deelnamen op 2 juni. De sfeer was echter onveranderd goed. De deelneemsters knokten zich een weg omhoog en vochten soms tegen de tranen, maar ze kwamen boven. Ondanks het feit dat er helaas nog veel te veel volgauto’s bij waren was het evenement bijzonder geslaagd te noemen. Zeker gezien het feit dat er opnieuw een recordbedrag werd opgehaald.
 
Recordbedrag
Na Alpe d’HuZus kwam traditiegetrouw de groepsfoto. Nu ook boven op de berg. Daarna volgde in de avond het nieuws waar iedereen op heeft gewacht. De bekendmaking van het bedrag. Goed nieuws: de actie heeft in 2010 een nieuw recordbedrag van 10.132.938,26 Euro opgehaald!!! Hiermee is de doelstelling om dit jaar 10 miljoen te behalen dus nu al overtroffen. Het definitieve eindbedrag wordt in oktober bekendgemaakt.
Het avondprogramma was ook weer indrukwekkend te noemen, met optredens van onder andere Maarten Peters en Margriet Eshuijs en een indrukwekkend interview met onze Basje Mulder. Iets later dan gepland, maar vol motivatie gingen de meesten slapen voor een korte nacht…
 
De Grote Dag
Want de wekker ging weer vroeg. Op 3 juni gingen we om 05:10 met het recordaantal van 2.752 wielrenners de uitdaging aan om zes keer de alp te beklimmen voor het goede doel. Zij keken toe hoe als eerste een groep renners rond Bas Mulder omhoog reed. Samen brachten zij Bas in een indruk­wek­kende klim omhoog. Boven op de top de eerste emotionele ontlading. Er zouden er nog veel volgen die dag. Geluk en verdriet, overwinning en verlies, het lag weer dicht bij elkaar die dag op de Alpe. Rond de middag reed onze eigen Bert Kranenbarg, die weer de hele week op inspirerende wijze uitzond vanaf de Alpe voor Radio 2, omhoog in een zeer nette tijd! Ondertussen was het team van Teun van Vliet met onder andere Michael Boogerd bezig om Teun de berg op te helpen. Alweer een klim om kippenvel van te krijgen. Aan het einde van de middag was het de beurt aan de Powervrouwen van Knooppunt Kranenbarg: onder andere Caroline Tensen, Helga van Leur en Ruth Jacott fietsten omhoog tijdens de uitzending.
De dag werd in stijl afgesloten met de laatste klim van het loopteam, de loopbus, met een aantal fietsers erin. Samen met ambassadeur Peter Kapitein, het complete Bol d'Huez Loopteam renden zij in dik twee uur naar de top. Afzien was het. Maar wat was het mooi. Zo kon om even na achten de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde dag. Dankzij de inzet van de vrijwilligers van onder andere de teams veiligheid, medisch en de motards bleef de dag verstoken van ernstige incidenten.
Het totaal aantal gestarte deelnemers op 3 juni was 2.752. Van hen waren er 666 rijders met 6 beklim­mingen. In totaal hebben alle deelnemers met elkaar 10.726 beklimmingen volbracht.
 
The day after
Ook volgens traditie vond de dag erna een groot feest plaats na het afsluitende diner in het Palais des sports. Iedereen kon samen nagenieten van het enorme feest dat Alpe d’HuZes heet. Er waren weer geweldige optredens, niet in de laatste plaats van de band Don't Shoot.
Om één uur ging het licht aan en werd er opgeruimd. De familie van Alpe d’HuZes is dit jaar weer een stuk groter geworden.
De organisatie kijkt alweer vooruit naar een nieuwe editie in 2011. Afspraak op donderdag 9 juni volgend jaar. Zijn jullie er dan ook weer bij?
Wij zijn zelf bijzonder gelukkig met de actie van 3 juni en zitten nog na te genieten van het grootse spektakel dat we met elkaar hier hebben neergezet. Alpe d´HuZes 2010 was weer een evenement om niet te vergeten. Dat is iets waar we iedereen die Alpe d’HuZes gesteund heeft voor willen bedanken.
 
Team Alpe d’HuZes

 

 

Alpe d'HuZes Hardloop Nieuwflits 28

Published on 09 August 2004
Hits: 1925

Paulus en Emilie,

Bedankt voor het fantastisch mooie grote geldbedrag dat jullie als bruiloftscadeau hebben gevraagd en

hebben gedoneerd aan Alpe d'HuZes!!!!

Nogmaals dank, Armand

 

Page 15 of 16

Contact alpedhuzesrunner.nl: lopers@alpe-dhuzes.nl

Visitors Counter

876851
TodayToday685
YesterdayYesterday1730
This_WeekThis_Week4151
This_MonthThis_Month25008
All_DaysAll_Days876851
Highest 07-05-2020 : 1819
3.236.74.69
US
UNITED STATES
US
Logged In Users 0
Guests 23
Registered Users 1
Registered Today 0

This page uses the IP-to-Country Database provided by WebHosting.Info (http://www.webhosting.info), available from http://ip-to-country.webhosting.info